ADANA / YÜREĞİR - Veysel Karani Ortaokulu

Veysel Karani Ortaokulu

Yakapınar Mahallesi Gazipaşa Caddesi No 45 Yüreğir ADANA
Vizyon
Milli değerlerinin bilincinde olan bilimin ışığında üreten, sorgulayan, öğrenmeyi öğrenen , güvenilir, paylaşımcı bireyler yetiştiren, değerler kurumu olmak.
Misyon
MİSYONUMUZ Eğitim-öğretim programını, çevre şartlarını da dikkate alarak, etkili ve verimli bir şekilde uygulayarak öğrencilerimizi, ülkemizin milli ve manevi değerlerine bağlı; çevre bilinci olan, bilimsel düşünebilen, iyi iletişim kurabilen ve öğrenmeyi öğrenebilen bireyler olarak yetiştirmektir.
Başarılar
Her sene sayısı değişmekle birlikte okulumuzdan birçok öğrenci Fen, Anadolu Liselerine yerleşmektedir.
Öğretim Şekli :Tam Gün Eğitim
Klima-Kalorifer
Ulaşım
Öğretmenlerimiz kendi araçlarıyla gidiş-geliş sağlamaktadır. Okulumuza Taşköprü´den hareket eden 181, 187, 191 ve 407 Numaralı Belediye Otobüsleri ile ulaşım sağlanmaktadır. Ayrıca Ceyhan ve Osmaniye Dolmuşları ile de ulaşım sağlanmaktadır.
Servis Bilgisi
Okulumuz taşıma merkezi okuldur. 46 öğrencimiz servislerle okulumuza taşınmaktadır.
Yerleşim Yeri
Eski adı MİSİS olan Yakapınar Beldesi, Yeni Belediye yasası ile Yüreğir´e bağlı Yakapınar Mahallesi olmuştur.
Adana merkeze 27 kilometre uzaklıktadır.
Sportif Etkinlikler
Her eğitim öğretim yılında futbol, voleybol ve masa tenisi turnuvaları yapılmaktadır.
TÜBİTAK 4006 bilim şenlikleri 3 yıldır okulumuzda yapılmaktadır.
Proje Çalışmaları
Beyaz Bayrak, Beslenme Dostu, Öğrenci Koçluğu ve Akran Eğitimi Projeleri okulumuzda yürütülmektedir.
Okulumuz kütüphanesinde 1550 kitap bulunmaktadır.